خرید سنسور PT500

  1. خانه
  2. chevron_left
  3. محصولات
  4. chevron_left
  5. سنسور مقاومتی RTD
  6. chevron_left
  7. خرید سنسور PT500
سنسور PT500

اگر قصد خرید سنسور PT500 را دارید، سنسور PT500 نیز یکی از سنسور های RTD می باشد. این سنسورها بر اساس اندازه گیری مقاومت الکتریکی بر اثر افزایش دما  کار می کنند. PT مخفف پلاتین است که بیانگر فلزی است که در ساخت این سنسور ها به کار می روند.

فلز پلاتین به کار رفته در این سنسور از جمله فلزات نجیب است. پلاتین به عنوان فلزی که با مواد دیگر واکنش نمی دهد، پایداری بسیار بالایی دارد. این فلز توانایی این را دارد که به صورت خطی و مکرر در محدوده ی دمایی 272-  تا 960 درجه ی سانتی گراد را اندازه گیری کند که در نوع خود بسیار بی نظیر است. عدد 500 در این سنسور نمایانگر این است که این تجهیز در دمای 0 درجه ی سانتی گراد، تا 500 اهم را اندازه گیری می کند.

طراحی سنسور PT500 در صنعت:

در صنعت از این سنسور برای اندازه گیری دمای اجسام مختلف استفاده می شود و معمولا در اتصالات سری و داخل غلاف قرار می گیرد.  تمامی سنسورها در سه اندازه ی متفاوت ساخته می شود. اسامی این  گروه ها همان جنسی است که معمولا سنسور از آن ساخته می شود و جنس غلاف این سنسور ها شیشه ای ، فلامینی و سرامیکی است.

المنت ها در سنسور های PT 500 از مس، آلومینیم، نیکل و پلاتین ساخته می شود که در داخل غلاف های محافظ قرار می گیرد. معمولا پلاتین در ساخت این سنسور ها به عنوان فلز پیشنهادی استفاده می شود. چرا که این فلز قابلیت واکنش با فلز های دیگر را ندارد و در طبیعت بسیار پایدار است. این فلزات می توانند به صورت مکرر و خطی دما را در محدوده ی 200- تا 600 درجه ی سانتی گراد اندازه گیری نمایند.

دلایل استفاده از فلز پلاتین در سنسورها:


اگر چه فلزهای دیگری به جز پلاتین وجود دارند که می توان از آن ها در ساخت سنسور استفاده نمود. اما هم چنان پلاتین به علت داشتن خواص ویژه مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله ویژگی های پلاتین می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • داشتن رابطه ی کاملا خطی با دما و مقاومت
  • دارا بودن مقاومت بالا
  • بهره مندی از پایداری بسیار بالا
  • دارای  مقاومت بسیار بالا در برابر آلودگی ها

دماسنج های مقاومتی پلاتینیوم چگونه کار می کنند؟

دماسنج های مقاومت پلاتینی با اندازه گیری تغییرات دقیق مقاومت الکتریکی، هنگام تغییر دما کار می کنند. اندازه گیری مقاومت هنگام عبور جریان از آن و اندازه گیری ولتاژ با استفاده از ولت متر صورت می گیرد. سپس با قرائت ولتاژ توسط تجهیزات کالیبراسیون به دما تبدیل می شود.

از آن جایی که سنسور های  RTD  با تغییر دما تغییر می کند. بنابراین این سنسور PT500 که از نوع سنسورهای RTD است. نیز با تغیر دما، مقاومت الکتریکی تا مرز 500 اهم را اندازه گیری می نماید. سپس با استفاده از جدول مقاومت آن را تبدیل به دما می نماید.

 برای اندازه گیری مقاومت در این سنسور روش های متعددی وجود دارد. ولی برای دقت اندازه گیری بالاتر در سنسورهای PT500 می توان مقاومت الکتریکی را با سیستم 3 یا 4 سیمه اندازه گیری نمود. اتصالات دوسیمه تنها برای عیب یابی و هم چنین اندازه گیری مقاومت با دقت پایین کاربردی است. به طور کلی هر چه تعداد سیم ها بیشتر باشد. اندازه گیری دقیق تر خواهد بود. اما در مقاومت های بالا این خطا زیاد به چشم نخواهد آمد و می شود از اتصال دوسیمه نیز استفاده نمود.

تفاوت سنسور PT100 و  PT500 چیست؟

سنسور PT500

سنسور های  PT100 در دمای صفر درجه ی سانتی گراد 100 اهم را نشان می دهند. اما سنسور های PT500 در دمای صفر درجه ی سانتی گراد 500 اهم را نشان می دهند. این سنسور ها دارای  منحنی مشخصه ی خطی، محدوده ی کارکرد دمایی و زمان پاسخ گویی کاملا مشابه هستند. از سوی دیگر ضریب دمایی نیز در این دو نوع سنسور کاملا مشابه است. بازده ی اندازه گیری دمایی در سنسور PT100 بزرگ تر از بازه ی دمایی قابل اندازه گیری در سنسور های PT500 می باشد.

اما دقت اندازه گیری در سنسور های PT500 بسیار بیشتر است. بنابراین  می توان گفت خطای اندازه گیری در سنسورهای PT100 تنها یک درجه ی سانتی گراد می باشد. در حالی که خطای اندازه گیری در سنسورهای PT500 فقط 0.5 درجه ی سانتی گراد است.

در چه مواردی می توان از سنسور های PT500 استفاده نمود؟

سنسور های PT500 نسبت به دیگر سنسور ها کاربرد محدود تری در صنایع دارد. اما اگر قصد خرید سنسور pt500را دارید خوب است بدانید به صورت کلی می توان در موارد زیر از این سنسور ها استفاده کرد.

  • در مواردی که تعداد سیم های سنسور کم است . مثلا در یک سنسور PT100 دو سیمه خطای ناشی از اندازه گیری بسیار زیاد است. این عدم دقت را می توان با یک سنسور PT500 تا حد زیادی جبران نمود.
  • سنسور های PT500 چون دارای مقاومت اسمی بالاتر از سنسور های PT100 هستند. معمولا نیاز به جریان الکتریکی کمتری دارند و این جریان کشی کمتر توسط این سنسور باعث افزایش طول عمر مفید باتری و کاهش هزینه های خرابی شارژ مجدد باتری می شود.
  • هر چه مقاومت سنسور کمتر باشد. جریان الکتریکی کمتری نیاز دارد. عبور جریان الکتریکی باعث ایجاد گرما می شود. هرچه این جریان کمتر باشد. افزایش دمای ناشی از عبور جریان کمتر می شود و بنابراین دمای اندازه گیری شده با خطای کمتری همراه است.
جمع بندی کلی:

سنسور های PT500 یکی از سنسور های اندازه گیری دما می باشد که اگر چه به اندازه سنسور PT100 و PT1000 کاربرد ندارد. اما در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. جنس فلز به کار رفته در این سنسورها غالبا پلاتین می باشد. اما در مواردی نیز نیکل و آلومینیم مورد استفاده قرار می گیرد. این سنسور ها معمولا در غلاف هایی از جنس شیشه، فلامین و سرامیک قرار می گیرند.

دقت اندازه گیری این سنسور نسبت به سنسور  PT100 بیشتر بوده و در اندازه گیری با اتصالات دو سیمه می تواند تا حد زیادی خطای ایجاد شده ناشی از تعداد کم سیم استفاده شده را جبران نماید.

تماس با پایاسنس
امکان ارسال محصولات به تمام نقاط کشور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سایدبار پایاسنس
فهرست
استعلام قیمت